Onbereikbaar zijn als ondernemer: kun je dat maken?

25 mei, 2021
onbereikbaar zijn als ondernemer

Kort antwoord? Ja. Dat kun je maken. 

Vanaf deze week ben ik op vrijdagmiddag onzichtbaar en onbereikbaar. Die uren gebruik ik om volledige aandacht te geven aan de professionalisering en groei van mijn bedrijf. Goed voor mij als tekstschrijver en ondernemer. Nog beter voor al mijn (potentiële) klanten. Onbereikbaar zijn als ondernemer is namelijk belangrijk.

Een volle werkweek

Na ruim een jaar ondernemen weet ik een ding zeker: een volle werkweek aan facturabele uren is niet wat ik wil. Althans, niet in deze branche. Ik heb tijd en ruimte nodig om mijn bedrijf in goede banen te leiden, acquisitie uit te voeren en mijn kennis van het vakgebied te vergroten. Kortom: ik wil mezelf en mijn bedrijf ontwikkelen.

Betaald werk ging echter altijd voor. Niet gek natuurlijk, want daar komt de huur vandaan. Bovendien is dat het leukste onderdeel van mijn werk: het daadwerkelijke schrijven.

Tijd maken

Nu is het echter tijd om tijd te maken. Voor de professionalisering van mijn tekstbureau. Want het schrijversvak is constant in ontwikkeling, en ik wil meebewegen. Bovendien wil ik dat mijn bedrijf groeit, zodat ik nog meer klanten kan helpen. En daarvoor moet ik soms onbereikbaar zijn. Die uren die ik in mijn bedrijf stop? Daar komt niets van terecht als ik me niet even afsluit.

Onbereikbaar zijn als ondernemer

Recent volgde ik het Texpert Traject van Bureau Rachel &Co. Het gaf me niet alleen veel inzichten over het schrijversvak maar ook een fijn netwerk aan professionele schrijvers. Daarin is het een veelbesproken onderwerp: altijd aan staan. Altijd maar je telefoon opnemen en je mails direct beantwoorden. Werken in weekenden en avonden. Niets mis mee, als dat is wat je wil. Maar een beetje ruimte opeisen voor jezelf is ook prima.

Hoe vaak heb ik een mail verstuurd om vervolgens geërgerd naar mijn scherm te vloeken omdat ik een kwartier later nog steeds geen reactie had? Precies, nooit. (Vrijwel) niemand verwacht dat iedereen altijd bereikbaar is. En toch doen we het.

Ruimte opeisen

Daarom ga ik ruimte opeisen voor mijn bedrijf en ontwikkeling. Niet tegenover de klant, maar tegenover mezelf. Want ik zit vooral mezelf dwars met gedachten als ”omdat ik te langzaam reageer gaat die potentiële klant misschien naar iemand anders”. Als ik daarmee een samenwerking misloop, dan was het waarschijnlijk niet de match voor mij.

Teksten schrijven

Ben jij op zoek naar sterke teksten voor je website of blog? Persoonlijke verhalen voor ondernemers met een sociale missie liggen mij na aan het hart. Ik help je dus graag om jouw verhaal op digitaal papier te zetten. Behalve op vrijdagmiddag.

Over mij

Brecht tekst media blog tekstschrijver arnhem copywriter

Ik ben Brechtje. In 2019 richtte ik mijn bedrijf Brecht Tekst & Media op. Ik werk als tekstschrijver, journalist en webredacteur.

Op mijn blog deel ik tips over schrijven, mijn ervaringen als ondernemer, nerdstuff, persoonlijke verhalen en meer. Benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Neem contact op!

0 reacties