Journalistiek

ONLINE MINDED SCHRIJVEND JOURNALIST

Als freelance journalist schrijf ik met name voor lokale en regionale websites met uitschieters naar kranten en tijdschriften. Sinds 2010 heb ik mezelf gespecialiseerd in human interest verhalen, gamejournalistiek en filosofie.

Zo schreef ik een column over de Arnhemse Ramadan-vandaal, dook ik in de wereld van virtual reality en besprak ik de actualiteit van filosoof De Beauvoir’s werk in een interview met Marja Vuijsje. Ik geloof in creatief omgaan met journalistieke regels en nieuwe vertelvormen ontdekken.

Wil je zien wat ik zoal kan? Bekijk mijn portfolio voor een greep uit mijn journalistieke producties.

JOURNALISTIEK ANNO NU

De journalist die gewapend met pen en notitieblok de straat opgaat om hierna op een muffe redactie haar verhaal te tikken. Bestaan die nog? Dat denk ik niet. Een journalist moet meer zijn.

Online first werken is de enige manier om journalistiek in leven te houden. Er wordt steeds minder betaald voor journalistieke producties. Gelukkig weerhoudt dit gedreven mediaspecialisten er niet van nieuwe vormen van mediaconsumptie en adverteren te ontwikkelen. Veel hiervan gebeurt online.

MEER DAN EEN STUKJESTIKKER

Daarom heb ik me altijd gefascineerd voor online journalistiek. Er is zoveel mogelijk. Het is bovendien niet een keuze: meebewegen is nood. Een goed journalistiek verhaal is wat mij betreft in meerdere jasjes te steken: print, online, met datavisualisatie, animatie of via social media. Een goede journalist is dus ook meer dan een stukjestikker. Zeker nu.

ZIN OM AAN DE SLAG TE GAAN?

Ik in ieder geval wel! Stuur me een bericht voor meer informatie over mijn diensten, of om gewoon eens kennis te maken.