webredactie

Een veelzijdig webredacteur

Deze titel is een pleonasme. Want veelzijdigheid is een eigenschap die onlosmakelijk aan een webredacteur verbonden is. Een webredacteur is meer dan een journalist of tekstschrijver. Ze is een content manager, moderator, creatieve duizendpoot, manusje-van-alles. Je kent het wel. 

Als webredacteur ben ik in staat een goed verhaal op digitaal papier te zetten. Daar stopt het echter niet. Ik pak alles op dat zich online afspeelt. Na jaren ervaring op journalistieke redacties functioneer ik goed onder druk en met een scala aan taken.

brecht media webredactie

Een veelzijdig webredacteur

Deze titel is een pleonasme. Want veelzijdigheid is een eigenschap die al onlosmakelijk aan een webredacteur verbonden is. Een webredacteur is meer dan een journalist of tekstschrijver.

Als webredacteur ben ik in staat een goed verhaal op digitaal papier te zetten. Daar stopt het echter niet. Ik pak alles op dat zich online afspeelt. Na jaren ervaring op journalistieke webredacties functioneer ik goed onder druk en met een scala aan taken.

brecht media webredactie

Redacteur

Ik stel nieuwe content samen, schrijf en redigeer teksten en maak ze geschikt voor het web.

Content manager

Ik zorg dat de website actueel blijft, meet resultaten en stuur waar nodig anderen aan.

Designer

Ik lever een bijdrage aan de vormgeving van de site en voer dit door in andere uitingen.

v

Moderator

Ik plaats en controleer content voor en door de online community op social media, fora en reacties op de site.

wat Brecht al schreef..

Als webredacteur ben ik onder andere werkzaam geweest bij filosofie.nl, indebuurt.nl, De Gelderlander en Columbus Magazine. Momenteel beheer ik zakelijke websites van uiteenlopende bedrijven en freelance ik op verscheidene redacties. In mijn portfolio vind je meer details hierover. 

brecht media webredactie

Oprichter van indebuurt Arnhem

Mijn diversiteit aan vaardigheden heb ik onder andere te danken aan mijn tijd in loondienst bij DPG Media. In 2016 kreeg ik samen met een community manager de taak het lokale nieuwsplatform indebuurt in Arnhem op te zetten. Indebuurt is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam in het medialandschap. In 2020 won het bedrijf zelfs de prijs Website van het Jaar.

We vulden de site met journalistieke interviews, redactionele artikelen en branded content. Binnen twee jaar bereikte indebuurt Arnhem 110.000 unieke bezoekers per maand.

Indebuurt leerde mij dat één vaardigheid niet meer voldoende is. En daar ben ik maar wat blij om. 

 “Leuk dat je kunt schrijven maar Wat kan je nog meer?”

Ik kreeg in mijn carrière tot nu toe de kans mij te ontwikkelen tot (commercieel) redacteur, interviewer, verslaggever, designer, fotograaf, moderator, bureauredacteur en nog veel meer.

Al die kennis zet ik nu graag in om jouw journalistieke redactie of bedrijf te ondersteunen.

Zin om aan de slag te gaan?

Ik in ieder geval wel! Stuur me een bericht voor meer informatie over mijn diensten, of om gewoon eens kennis te maken.